Mi się tam podoba. Akurat taki, żeby po juniorach formę utrzymać lub nawet troszkę poprawić a po AMP można z 2 tyg odpocząć i zacząć szykować się na PP
_________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift.
Z tym sprzetem bezsens... jakies kombinacje... to w polsce tylko moga wymyslic...
jak juz to cale zawody rozgrywac raw... ale z wyprzedeniem dluzszym podac to do wiadomosci, chlopaki pokupywali sprzet, wydali sporo kasiory... i kto teraz im to zwroci...
Trenujac w sprzecie sila bezsprzetowa spada, wiec szanse na dobry wynik tez spadaja.
Ktos chce zmieniac zasady w trojboju, ten sport ma taka specyfike jaka ma, trzeba to trzyjac do wiadomosci, a nie kombinowac.
Dwernik
Wysłany: 2010-02-08, 23:47
Cytat:
Najbardziej aktualna wersja kalendarza imprez PZKFiTS
Najważniejsze zmiany pierwszej połowy roku: nowa lokalizacja rozgrywania Mistrzostw Polski Juniorek i Juniorów do lat 20 i 23 w Trójboju Siłowym - po wycofaniu się Władysławowa zawody odbędą się w Warszawie.
Ustalono termin Akademickich Mistrzostw Polski w TS - 15-16 maja, Łódź.
Otwarte Mistrzostwa Śląska Juniorów, Seniorów i Weteranów w WL odbędą się w Knurowie w dniu 2010.04.18, natomiast wycofane zostały zawody: Otwarty Turniej Knurowskich Siłaczy w WL (Knurów, 11 kwiecień) i Otwarte Mistrzostwa Śląska w WL (Chorzów, kwiecień).
_________________ Gdy Ci smutno jest ogromnie, weź połówkę i chodź do mnie.
"ciekawe, ciekawe bez sprzetu szanse by sie wyrownaly"
nie do konca by sie wyrownaly
treinng pod czysta sile (bez sprzetu) rozni sie od treningu na sile w sprzecie. Tak wiec podanie nawet teraz informacji, ze AMPy mialyby byc bez sprzetu byloby krzywdzace dla osob dzwigajacych w sprzecie. Wg mnie taka informacja powinna pojawic sie minimalnie 6-8 miesiecy wczesniej (zeby zmienic metody treningowe jesli chce sie wystartowac i cos pokazac, a nie tylko "dobra zabawe" i 100kg w 75 )
Wysłany: 2010-02-10, 14:16
Dokładnie. Albo zasady są że wszyscy startują w sprzęcie (jeśli mają owy) albo założyć od razu że zawody odbywają się bez sprzętu. Ale taki jest trójbój. Powinien być sprzęt i tyle.
_________________ ``...im więcej kropli potu na treningu - tym mniej krwi na ringu...``
czy powinien, czy nie to juz inna historia... wazne jest, ze jesli chcemy zrobic zawody bez sprzetu tej rangi to informacja musi sie pojawic na przynajmniej 2-3 metody treningowe wczesniej
a nie, ze 3 miesiace do zawodów i nie jest pewne co bedzie,... ze moze sie okazac, ze na rozgrzewce dowiemy sie, ze jednak bez
"ciekawe, ciekawe bez sprzetu szanse by sie wyrownaly"
nie do konca by sie wyrownaly
treinng pod czysta sile (bez sprzetu) rozni sie od treningu na sile w sprzecie. Tak wiec podanie nawet teraz informacji, ze AMPy mialyby byc bez sprzetu byloby krzywdzace dla osob dzwigajacych w sprzecie. Wg mnie taka informacja powinna pojawic sie minimalnie 6-8 miesiecy wczesniej (zeby zmienic metody treningowe jesli chce sie wystartowac i cos pokazac, a nie tylko "dobra zabawe" i 100kg w 75 )
Napisze moze tak... bylyby bardziej sprawiedliwe. W dodatku wiekszosc zawodnikow startuje bez sprzetu na tych zawodach. W koncu w/w zawody maja wskazac nam najsilniejszego studenta, a nie najbogatszego (dobor sprzetu), najlepiej operujacego sprzetem.
Macie racje, taka informacja powinna byc juz ustalona na poprzednich zawodach AMP. Teraz to juz "po ptokach"
Dwernik
Wysłany: 2010-02-10, 18:06
mi to w sumie juz wisi czy bedzie sprzet czy nie bo i tak bede mial blache startujac bez sprzetu i poza tym moj trening mnie takze przygotowuje w jakims tam stopniu do startu raw ale na Boga takie zmiany są zbyt istotne aby je podawac tak pozno a poza tym gdzie kurwa sa mistrzostwa kraju w ts bez sprzetu.. druga sprawa ze czesc zawodnikow traktowala AMP jako start kontrolny/lekki w sprzecie a teraz nagle maja zdejmowac sprzet - lepszym to tylko szkodzi. Jak dla mnie taka zmiana jest durna i skierowuje MP na zly tor, bo dla ludzi ktorzy i tak nic w tym sporcie nie osiagna a lepszym tylko koliduje zycie.
_________________ Gdy Ci smutno jest ogromnie, weź połówkę i chodź do mnie.