Wysłany: 2010-03-13, 08:30
Nie zgodzę się. Można odbijać tylko trzeba wyczuć jak mocno. Możesz u mnie w dzienniku zobaczyć filmik jak ja odbijałem bez sprzętu i kolana mam zdrowe
_________________ ``...im więcej kropli potu na treningu - tym mniej krwi na ringu...``
to bardzo fajnie, ze masz zdrowe kolana. ja mam kolege, ktory po pijaku wypadl z drugiego pietra i sie nie zabil, jednak nie bede pisac, ze skoro on sie nie zabil to nikt inny w podobnej sytuacji sie nie zabije
nastepna sprawa, to po co wybijac sie bez bandazy? dla wyniku? niech kupi sobie tasmy, chocby najtansze, i bedzie sie wybijal raz ze duzo bardziej efektywnie, a dwa duzo zdrowiej
_________________ "You can get everything wrong in terms of eating, recovery, and rest, but if you train like a fucking animal, you will make gains."
Wysłany: 2010-03-14, 13:48
Tak chodź by dla wyniku. Jeśli znasz granicę i wiesz w którym momencie się odbić to na pewno z kolanami nic się nie stanie złego. A jeśli kolega poprostu chce sobie poprzysiadać to taśmy są zbędne wystarczą ściągacze na kolana które też dobrze zabezpieczają.
_________________ ``...im więcej kropli potu na treningu - tym mniej krwi na ringu...``
Wysłany: 2010-03-14, 17:13
Wybicie możesz uzyskać z odbicia. Kwestia wyczucia głębokości i mocy tego odbicia. A jeśli chcesz wzmocnić górę to tak jak Stefan11 napisał siady z zatrzymaniem na dole.
bez sprzetu dynamiczne, glebokie wybicia z dolu moga naprawde rozwalic kolana i to dosc konkretnie .
Oczywiscie bole takie moga nastapic szczegolnie u tych, ktorzy maja dysfukcje, patologie stawu kolanowego. Moze tez to sie odbic w pozniejszych latach... kwestia indywidualna. Jednego beda bolec, a drugiego nie, ale patrzac na to ze strony budowy, pracy tego stawu...zdrowe to na pewno nie jest.
Tak chodź by dla wyniku. Jeśli znasz granicę i wiesz w którym momencie się odbić to na pewno z kolanami nic się nie stanie złego. A jeśli kolega poprostu chce sobie poprzysiadać to taśmy są zbędne wystarczą ściągacze na kolana które też dobrze zabezpieczają.
chyba zartujesz
_________________ "You can get everything wrong in terms of eating, recovery, and rest, but if you train like a fucking animal, you will make gains."